сряда, 14 Ноември 2018 21:29 ч.

Планина от 2 хил. тона смет расте до Марица

Общинските коли за боклук на Стамболийски разтоварват върху земеделски земи, тровят водата
10.02.2014   |   08:19
Прочетена: 1114   |
Коментари: 0
Планина от 2 хил. тона смет расте до Марица
Снимка: Камарите със строителен отпадък

Незаконно сметище изникна на входа на град Стамболийски. То е върху земеделски земи на брега на река Марица зад паметника на ген. П.А. Шувалов.


На това място общинските коли за сметосъбиране изхвърлят битови и строителни отпадъци в района и се е натрупало повече от 2000 тона боклук, се казва в сигнала на независимия съветник на Стамболийски Атанас Мавродиев, подаден в РИОСВ-Пловдив. Той предупреждава, че бунището може да замърси подпочвените води, тъй като е в близост с реката, а и е заплаха за здравето на жителите на града. Мавродиев настоява инспекторите да извършат проверка на място, да издадат предписания за заличаването му и да санкционират отговорните за възникването му лица. Според Мавродиев кметът нарушава разпоредбите на Закона за управление на отпадъците. Същият не изпълнява задълженията си по контрола, не осигурява транспорт за отпадъците до депата и местата за оползотворяването и обезвреждането им.


Това е поредната жалба на Мавродиев до екоинспекторите. Предишната бе за нерегламентирано депониране на отпадъци на общински терен, отдаден преди време за ползване на завода за целулоза в града. Кметът на Стамболийски Иван Атанасов не бе открит за коментар вчера.

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
7263
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...