сряда, 18 Септември 2019 11:02 ч.

Пловдивчанин на 2017: Здравко Димитров и екипът му връщат децата в училище

27.12.2017   |   21:09
Прочетена: 2524   |
Коментари: 0
Пловдивчанин на 2017: Здравко Димитров и екипът му връщат децата в училище

Завидна работоспособност и изключителна отговорност демонстрира тази година областният управител Здравко Димитров.  Откакто започна строителството на шосето  Пловдив – Асеновград и ремонтът на пътя Баня – Карлово, губернаторът  под лупа следи дали фирмите „ИСА 2000” и „Пътища - Пловдив”  изпълняват поръчките качествено и в срок. Зико създаде  перфектна организация  с участието на всички заинтересовани страни за изготвяне на проектите за локалните платна на пътя Пловдив - Асеновград, за Околовръстното шосе и Юго-източния обход, който трябва да свърже надлез „Скобелева майка” с  Асеновградско шосе, за да се затвори външния транспортен ринг около Пловдив.  

Над 2000 ученици, които не посещаваха учебните заведения, бяха върнати в класните стаи, след като по инициатива на Здравко Димитров в Пловдивска област  беше реализиран пилотен проект „Посещаемост и безопасно училище”. Заедно с  РИ на МОН и  експерти  от общините  и областната администрация   за първи път от години насам беше направено проучване за деца и тийнейджъри, отпаднали от образователната система. Електронният регистър, който съдържа всички данни, ще позволи  все повече деца и техните родители да разберат, че трябва да учат, за да са по-добре в живота.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...