вторник, 20 Февруари 2018 05:41 ч.

Подсъдима касиерка стана счетоводител в Агенцията по храните в Пловдив

Веселина Бръскова е във фокуса на прокуратурата за финансови злоупотреби
14.03.2017   |   19:00
Прочетена: 4379   |
Коментари: 26
Подсъдима касиерка стана счетоводител в Агенцията по храните в Пловдив
Снимка: Веселина Бръскова

След скандалното назначение на компрометирания ветеринарен лекар в Областната дирекция по безопасност на храните в Пловдив д-р Борислав Банков, за което "Марица" писа, наскоро там е започнала работа като счетоводител бивша касиерка в частна фирма, която е привлечена като обвиняема  за финансови злоупотреби.

Веселина Бръскова от Цалапица е назначена като главен експерт в отдел "Финансово-стопанска дейност" в местното поделение на Агенцията по храните. За периода декември 2010 г.- юли 2013 г., в качеството си на касиер-счетоводител в "Родопи авто 07", тя е ощетила фирмата с над 150 хил. лв., като не е издавала фискални бонове и не е отчитала пари за издадени месечни абонаментни карти. Отделно с фалшиво пълномощно от данъчните в Пловдив е взела огромно количество ценни книжа - билети, приходите от които не са отчетени в дружеството. За този случай "Марица" също писа. 

Срещу Веселина Бръскова са образувани две досъдебни производства в Районна прокуратура - Пловдив. В Окръжен съд-Пловдив се води и гражданско дело за причинени имуществени вреди. За двете злоупотреби, за които е привлечена като обвиняема, са извършени съдебно-техническа и съдебно-счетоводна експертиза. Към момента е запорирано цялото движимо и недвижимо имущество на Бръскова, банковите сметки, както и част от заплатата , която получава в ОДБХ-Пловдив. 

Сигнал срещу Бръскова е подаден до изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните д-р Дамян Илиев, извършил назначението, министъра на земеделието проф. Христо Бозуков, както и премиера Огнян Герджиков. От Инспектората на Министерство на земеделието са изразили становище, че до момента Бръскова има чисто свидетелство за съдимост. Служебното правоотношение можело да се прекрати след издаване на присъда.

Веселина Бръскова не е завлякла сама "Родопи авто 07". Неин ортак в схемата  е била колежката Камелия Ангелова, която вече е осъдена  от Пловдивски районен съд. С решение №3784/07.12.2016 г. тя трябва да възстанови на бившия си работодател сумата от 21 781, 63 лв.,  отделно и  лихва в размер на 6048,87 лв.

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
3973
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...