сряда, 21 Февруари 2018 07:38 ч.

Поемаме към Асеновград от ново кръгово кръстовище

Здравко Димитров вика кметовете на Пловдив и "Родопи", за да се разберат как ще се осигури трасето за връзката
11.10.2017   |   06:19
Прочетена: 4686   |
Коментари: 0
Поемаме към Асеновград от ново кръгово кръстовище

Кръгово кръстовище ще улесни движението на изхода на Пловдив до караулката на пътя за Асеновград. За изграждането му ще се подготвя отделен проект.

Това стана ясно вчера след срещата, организирана от областния управител Здравко Димитров, на която за пореден път се уточняваха подробностите около разширението на трите пътни обекта от републиканската мрежа - Околовръстно шосе, връзката между "Скобелева майка" и Асеновградско шосе, с която се затваря външният ринг на Пловдив, а също така и трасето Пловдив - Асеновград.

В срещата при губернатора участваха представителите на Агенция "Пътна инфраструктура", фирмата изпълнител на Асеновградско шосе "ИСА 2000", "Напоителни системи", ЕВН “Електроразпределение - Юг“, Областно пътно управление Пловдив, проектанти, главни архитекти и експерти на общините, кметовете на  Асеновград, Куклен и "Родопи".

Една от темите отново беше проектирането на локалните платна на пътя Пловдив - Асеновград. "Ние трябва да отговорим адекватно на желанието на гражданите и бизнеса и да им осигурим нормален достъп до обектите, разположени в близост до шосето", коментира след срещата Здравко  Димитров.

Новото трасе се изгражда и строителите се стараят да изпреварят сроковете, посочени в договора. След окончателното изграждане на пътя съществуващото трасе ще бъде преасфалтирано.

За кръговото кръстовище до караулката в момента се съгласува парцеларният план, за да се стартират отчуждителните процедури. За утре Здравко  Димитров е поканил в областта кметовете на Пловдив и "Родопи", за да се изчистят проблемите с проектирането и да се стартира изграждането на един от най-важните пътни възли, които ще свързват Асеновградско шосе, Околовръстното и Източната тангента на Пловдив.

По идея на губернатора проектът за Околовръстно шосе се разделя на два етапа на проектиране - от връзката с магистрала Тракия до Коматево и от Коматево до кръговото на изхода на Пловдив. Здравко Димитров се ангажира да намери решение и на проблема с железопътната линия на КЦМ, която пресича трасето. /Марица.бг

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
3993
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...