сряда, 18 Септември 2019 11:00 ч.

Пожар остави семейство без покрив

Настаниха Соколови от с. Средец при роднини, общината им осигури дрехи и дърва
09.01.2018   |   08:15
Прочетена: 366   |
Коментари: 0
Пожар остави семейство без покрив

Семейство Соколови от неделинското село Средец бе настанено при роднини, след като остана без покрив заради пожар. Пламъците лумнали около 3 часа през нощта на 7 януари. Според полицията причината е техническа неизправност в комина.

Огънят унищожил 30 квадратни метра покривна конструкция, но с бързите действия на огнеборците от Неделино и Златоград къщата е спасена. В нея живее четиричленно семейство, като най-възрастният от тях е мъж на 90 години, обясни кметът на община Неделино Боян Кехайов.

"Благодарение на бързата намеса на служителите от противопожарния участък е спасена част от имуществото на хората. Заради подобни инциденти, за мен като кмет беше изключително важно да запазим съществуването на противопожарния участък в нашата община. Изразявам благодарност на жителите на Средец, на служителите от Държавното горско стопанство и на Общинска администрация - Неделино, както и на кмета на село Средец - Светла Димитрова, за съпричастността и бързата намеса, която оказаха в тази тежка за семейството ситуация. Още днес фамилията беше преместена в свободна къща на техни роднини, а чрез общината им доставихме дърва за огрев, хранителни продукти, дрехи, завивки и неща от първа необходимост", каза Кехайов. Това е поредният случай на семейство, останало без дом заради пожар в комин.

 В смолянското село Момчиловци посветиха всички Коледни и Новогодишни празници на дарителска кампания за ремонт на къщата на семействата, останали без дом след пожар преди Коледа.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...