вторник, 20 Февруари 2018 03:33 ч.

Полицията в Кючука накрак за избягалия затворник

22.02.2017   |   23:00
Прочетена: 2893   |
Коментари: 8
Полицията в Кючука накрак за избягалия затворник

Районна прокуратура-Пловдив образува досъдебно производство спрямо Тома Ендрев, за това, че при изтърпяване на наказание „лишаване от свобода“ е избягал от затвора.

Както вече Марица.бг съобщи 32-годишният мъж е  изчезнал към 21.30 часа във вторник. В последно време той е бил на лек режим, пребивавал е в затворническото общежитие "Хеброс", където се е грижел за кучетата. В момента на бягството Тома Ендрев е бил конвоиран от надзирател от общежитието към централния корпус на затвора.В тъмния участък от пътя Ендрев побегнал в посока към близките жилищни сгради и е успял да се скрие в междублоковото пространство. Той е обявен за общодържавно издирване, прокуратурата започна досъдебно производство, а в затвора е назначена проверка по случая.

През 2003 г. Ендрев живеел на квартира в „Кючук Париж” у двама братя – Мирослав и Георги. На 18 ноември същата година Тома и Мирослав се запили. След това се скарали и сбили. По-късно Мирослав си легнал и когато се събудил на сутринта, накарал Тома да отиде да купи ракия. Избухнал скандал, Тома се нахвърлил върху хазяина си, започнал да го души, след това му нанесъл и няколко удара с кухненски нож. После изчистил кръвта и скрил трупа. На следващия ден решил да се отърве от тялото, нарязал го с ножовка и го сложил в чувал. Хвърлил го през терасата, след това слязъл и затрупал чувала с камъни. Няколко дни по-късно се преместил в друга квартира.

На 20 декември 2003-а играещи си зад блока деца разровили камъните и попаднали на зловещата находка. Първоначално Тома се опитал на прехвърли вината за убийството на Мирослав на брат му Георги, но после направил самопризнания. Осъден е на 18 години затвор през май 2005 г.

През 2015 г. репортер на „Марица” го засече да участва в конкурс за най-добре боядисано великденско яйце зад решетките.

Ако бъде заловен, за бягството от затвора Ендрев може да получи наказание от нови 3 години.

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
3973
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...