събота, 25 Януари 2020 19:04 ч.

Посланик Хопкинс: Ще сте на горещото столче при Брекзит

Ценим всички българи, които допринасят за икономиката на Великобритания
10.01.2018   |   17:20
Прочетена: 390   |
Коментари: 0
Посланик Хопкинс: Ще сте на горещото столче при Брекзит

Ние всички много подкрепяме вашето първо председателство на Съвета на Европейския съюз. Разбираме, понеже самите ние сме минали през това и знаем колко е важно.  

Следващите шест месеца са наистина критични за преговоритe за Брекзит.

Ще си говорим за есенцията на бъдещите ни отношения, така че България до някаква степен ще е на горещото столче. Ще трябва да играе много чувствителна роля - на страна, която да изгражда консенсус в Европейския съюз.

Българите са много прагматични хора, особено когато става дума за Европа. Общуват с лекота, стигат лесно до разговор, от който да излязат решения. Говорила съм с премиера Борисов и той много настоява да се работи за отношения, които да устройват и Европейския съюз, и Великобритания. 

Лондон планира да даде статут на постоянно пребиваващи на българите, които вече живеят и работят във Великобритания.

Искаме да кажем на българите, че бихме искали да останат. Ценим хората, които идват да учат във Великобритания. Ценим хората, които допринасят за икономиката на Великобритания. Целта ни е, когато един българин получи статут на постоянен гражданин, то той да го притежава завинаги, дори и ако в един момент се върне в България, то пак ще продължи да го има. 

В момента Лондон очаква единствено съгласие от ЕС по това предложение.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...