вторник, 20 Февруари 2018 05:39 ч.

Посрещнете лятото в перфектна форма с клиника „Медикус Алфа“ – Пловдив

20.04.2017   |   09:26
Прочетена: 1515   |
Коментари: 0
Посрещнете лятото в перфектна форма с клиника  „Медикус Алфа“ – Пловдив

Месеците април и май са особено активни за пациентите, които искат да посрещнат лятото с най-добрата си възможна визия. Клиника „Медикус Алфа“ – Пловдив разгръща пред своите пациенти с вкус към красотата пълната гама възможности на естетичната медицина, придържайки се същевременно към добрата практика.

Все по-често ставаме свидетели на нежелани резултати от некачествено планирани или извършени естетични процедури. Важно е да се припомни, че – макар и с естетична цел – това са медицински дейности, които изискват висок професионализъм, познаване на спецификите на човешкото тяло, противопоказанията и възможните негативни ефекти. Решенията за инвазивни действия с цел подобряване на външния вид трябва да се вземат информирано, и след консултация с компетентни и опитни специалисти. Това би дало на пациентите най-голяма сигурност, че ще подобрят външния си вид без да навредят на здравето си.

Съвременната пластична хирургия има репутацията на медицинска специалност с неограничени възможности. Култът към формите, който модерната поп-култура налага, провокират все по-често хората да търсят помощта на пластичните хирурзи, за да постигнат съвършенство. Пластичната хирургия обаче е преди всичко медицинска специалност и основнaта й функция е да предложи професионални решения на тежки медицински казуси с изяви или последствия върху визията: изгаряния, травми, хипопластична млечна жлеза, туберозен бюст, деформации на половите органи, деформации на носа водещи до затруднено дишане, усложнения след инжектиране на хидрогел в млечни жлези и др. Екипът на клиника „Медикус Алфа“, ръководен от д-р Господин Желев, има богат опит в оперативното лечение на тези патологии, и в същото време  познава отлично правилата на естетиката, предлагайки на пациентите резултати с естествена визия.

През последното десетилетие увеличаването на бюста се превърна в една от най-честите естетични операции в България. То се прилага при жени, които имат малки гърди по рождение, при жени, бюстът е намалял по обем след раждане и кърмене, или гърдите са провиснали с годините. Намесата на пластичния хирург понякога е необходима и по медицински причини, които са довели до сериозни естетически проблеми. Когато хирургичната интервенция е извършена професионално, имплантите не пречат на последваща бременност и кърмене. Много важно е предоперативно да се извърши ехомамография с висока резолюция, с цел навременна диагностика  и отстраняване на евентуална патология, която би опорочила крайния резултат.

Друг хит в хирургичната естетика е липосукцията. Тя представлява премахване на мастна тъкан чрез изсмукване. Това е много добър метод за корекция на упорити мастни натрупвания, които не се повлияват от диети и физически упражнения. Липосукцията е често срещана операция в целия свят. Например в САЩ през 2002 година са извършени 300 000 липосукции. Въпреки че най-добри резултати се постигат при млади жени с еластична кожа, пациенти на средна възраст също се радват на значително подобрение. Операцията е най-успешна при третиране на външната част на бедрата /т.н. „бричове“/, и около коленете, долната част на подбедриците, корема.

Не по-малко търсени са също така пластики на коремната стена, лицето, носа , ушите, полови органи.

В основата на всяка хирургична корекция с естетическа цел стои доброто планиране на операцията, за да бъдат постигнати оптимални резултати, и да се избегнат максимално възможните краткосрочни и дългосрочни рискове. Има случаи, в които желанията на пациентите са нереалистични. В такива ситуации професионалният подход изисква хирургът да насочи пациента към оптималните решения за. неговата физика и общо здравно състояние. Запазването на здравето е приоритет на екипа на клиника Медикус Алфа. Всяка естетична операция е предхождана от щателна предоперативна подготовка, което повишава в пъти сигурността за пациента.

Прохладните пролетни дни преди летия сезон са удачно време и за най-честите естетични процедури в дерматологията. Въпреки честата практика тези процедури да се прилагат в козметични салони, безопасност и качество могат да осигурят само лекарите дерматолози, тъй като преди да се пристъпи към външни намеси за подобряване вида на кожата, трябва да бъде гарантирано нейното здраве. Пациентите на клиника „Медикус Алфа“ доверяват желанието си за по-здрава  красива кожа на д-р Десислава Ночева, водещ специалист на клиника „Медикус Алфа“ както в естетичната, така и в онкологичната дерматология.

Инжектирането на ботолинов токсин се използва най-често за спиране на движението на мимическата мускулатура. Най-голямо приложение има в горната част на лицето, по-редки и специфични приложения има за подобряване естетическия вид на шията, и други. Приложението на ботокс в подмишничите ямки за намаляване на изпотяването е по-малко популярно, но особено ефективно в летния период. Най-често процедурата се търси от пациенти, при които изпотяването под мишниците е много силно изразено, нарушава социалните им контакти, а понякога причинява и професионални затруднения.

Хиалуроновата киселина е органичен и биологичен продукт. Съдържа се в естествена форма в дермата – втория слой на човешката кожа. С годините и стареенето на кожата, количеството й намалява, което обуславя много от видимите признаци на остаряването на лицето – появата на бръчките, намаляването обема на устните, отпускането на кожата. Хилуроновата киселина е молекула, която задържа вода, и в естетичната дерматология се прилага под много форми. Като всяко синтетично вещество, което се прилага в човешкия организъм обаче, хиалуроновата терапия има своите противопоказания, заради което е препоръчително да се извършва от лекар.

 

На страницата на "Медикус Алфа" medicusalpha.com можете да намерите подробности за изброените практики, както и информация за други рутинно прилагани и иновативни техники за корекции на външния вид.

 

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
3973
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...