сряда, 22 Януари 2020 12:57 ч.

Прегледаха безплатно очите на децата в пловдивска забавачка

18.01.2018   |   13:47
Прочетена: 3162   |
Коментари: 0
Прегледаха безплатно очите на децата в пловдивска забавачка

Дечицата от 3-а и 3-б подготвителна група на детска градина „Малкия принц“ бяха домакини на  благотворителната кампания „Весели очички“. В рамките на инициативата бяха извършени профилактични очни прегледи на малчуганите. Мероприятието се провежда съвместно от Община Пловдив и Лайънс клубове - "Лайънс клуб Пловдив", "Лайънс клуб Евридика" и "Лайънс клуб Пловдив - Филипополис".

Специалисти от Центъра за рехабилитация на слепи посетиха детската градина и направиха на място безплатно профилактично безконтактно изследване на зрението на децата.

Изследването се реализира със специализиран за деца портативен апарат Mobile Vision Screener Plusoptix S12C, който чрез звук и картина привлича вниманието на детето, очите му се улавят в бял правоъгълник и могат да се анализират.

По този начин се проверява рефлексът на роговицата и нередности, свързани с нея, извършва се изследване за късогледство и далекогледство, астигматизъм и се сравняват размерите на зеницата на двете очи (анизокория). Камерата извършва автоматично изследването.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...