събота, 22 Февруари 2020 18:01 ч.

Преди мандат № 3: РБ искат рамо за кабинет, ГЕРБ мъдруват

07.12.2016   |   06:32
Прочетена: 575   |
Коментари: 3
Преди мандат № 3:  РБ искат рамо за кабинет, ГЕРБ мъдруват
Снимка: Между ГЕРБ и Реформаторите сделка засега няма

РБ ще води официални преговори за бъдеща подкрепа или бъдеща коалиция едва след връчването на третия мандат от президента. Това обяви депутатката от ГЕРБ Менда Стоянова след среща с ръководството на РБ в Министерския съвет. Разговорите бяха поискани от Реформаторите в опит да разберат може ли да има мнозинство за нов кабинет в рамките на този парламент.

До казуса се стигна, след като президентът Росен Плевнелиев обяви, че обмисля да връчи третия мандат на Реформаторите.

От РБ заявиха, че ще говорят с партиите с ясна евроатлантическа ориентация и демократични ценности, за да не бъдат допуснати на власт отново БСП и ДПС. Ако получат подкрепа за ефективно реформаторско мнозинство, ще оползотворят мандата, без да излъчват министри. Ако не - ще го върнат веднага.

Ако не се стигне до съставяне на нов кабинет, новоизбраният президент Румен Радев има задължение да отговори на поканата на Росен Плевнелиев и да направят заедно служебно правителство.

Утре президентът ще връчи втория мандат на БСП, които също ще го върнат. Конституционният срок за връчването на третия мандат е 14 декември и Росен Плевнелиев вече заяви, че най-вероятно ще го даде именно на РБ.Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...