четвъртък, 27 Февруари 2020 06:12 ч.

Прекарват канализация на квартал в Стамболийски

10.07.2017   |   16:12
Прочетена: 809   |
Коментари: 0
Прекарват канализация на квартал в Стамболийски

 Община Стамболийски ще получи финансиране в размер на близо 600 000 лева от ПУДООС  за изграждането на канализация в квартал "Полатово", информираха от общинската администрация. Кметът на общината Георги Мараджиев обясни, че по този начин ще бъде изпълнено още едно от предизборните му обещания.

"В най-скоро време улиците "Възраждане и "4-та" в квартал "Полатово", които не са били обхванати от Водния проект, също ще имат канализация", обясни градоначалникът. По думите му сега предстои сключването на договор в ПУДООС, а след това ще бъде обявена и обществената поръчка за избор на изпълнител.

Общината работи усилено по същия начин и с проектите за канализация в Куртово Конаре, Ново село и Триводици. "Това също е един от приоритетите на моето управление, затова от началото на годината няколко пъти припомням, че сме заложили средства в бюджета за проектиране на канализации в населените места, и имаме готовност да започнем процедурата за избор на проектант веднага. Знаете, че средствата за изграждането на канализацията обаче са много големи и не могат да бъдат поети от общинския бюджет, затова търсим начини да ги осигурим. Оптимист съм, че и това ще стане", коментира още Георги Мараджиев.

Той поясни, че съвсем скоро се очаква зелена светлина от Държавен фонд "Земеделие" за мащабните проекти, които предвиждат цялостен ремонт на пътищата в Община Стамболийски. Те са били подадени през месец октомври миналата година, а решението се очаква до месец-два. В проектите са включени основен ремонт на пътя между Триводици и Стамболийски, който от години е в тежко състояние и осеян с дупки. По програмата се очква да бъде ремонтирана и отсечката между града и Йоаким Груево, който е павиран. От общинската администрация на Стамболийски очакват одобрението и за ремонт на уличната мережа в града, както и обновяването на детската градина в Ново село.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...