вторник, 25 Февруари 2020 16:26 ч.

"Приятели" бил хомофобски и сексистки сериал

16.01.2018   |   16:45
Прочетена: 844   |
Коментари: 0
"Приятели" бил хомофобски и сексистки сериал

Прочутият американски сериал "Приятели" кара днешните младежи да чувстват неловко, докато го гледат, пише Би Би Си, цитиран от БГНЕС.

Няма нищо по-отвратително за мен от Рос в епизода с мъжката гледачка на деца. Там той е такъв сексист и хомофоб, че ми се иска да вляза в телевизора и да го удуша, написа в Туитър потребителката сhristina.

Друга бивша почитателка на сериала е написала в „Туитър“, че е била студентка през 90-те години, когато за пръв път го е гледала. Решавайки отново да го гледа днес, тя по друг начин е възприела шегите на „Приятели“.

Шегите за „дебелата Моника“ и „гея Чандлър“ днес изглеждат неуместни, написа той. Неизбежна реакция Писателят Джеймс Болдок разказа в интервю за Би Би Си, че негативната реакция по отношение на „Приятели“ е била неизбежна.

На хората от моето поколение им се струва, че събитията от „Приятели“ се случват в наши дни, но това е същата тази носталгична атмосфера от миналото, която предизвика преди 10-15 години сериала „Полиция: Маями“, сподели той. Писателката Ребека Рийд се е учудила колко много е остарял сериалът.

Хомофобията поразява. Всяка шега на Рос, че неговата съпруга е лесбийка, все едно това е по негова вина и това е толкова смешно, че тя е лесбийка, каза тя. Сексизмът там е на пълни обороти... На всичкото отгоре това е най-белият сериал в света, добави Рийд.

Въпреки това, тя все пак признава, че обича сериала по свой начин. Опасно е да се гледа през призмата на нашето днешно разбиране нещо, което е създадено отдавна, отбеляза Рийд. Други преживяват по този повод далеч по-малко.

 


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...