сряда, 21 Февруари 2018 07:30 ч.

При кмета Иван Тотев и въздухът е станал по-чист

Прахолякът намалял с близо 14 %
04.03.2013   |   17:32
Прочетена: 2123   |
Коментари: 36
При кмета Иван Тотев и въздухът е станал по-чист
Снимка: Щастлив съм, че в Прослав вече има модерно спортно игрище, каза кметът Иван Тотев, след като преряза лентата

Въздухът в Пловдив стана по-чист благодарение на мерките, върху които кметът на Пловдив инж. Иван Тотев може пряко да въздейства. Това оповести шефът на общинската дирекция "Екология" доц. Стефан Шилев.

Според данните, разпространени от общината, дните с превишение на финните прахови частици в атмосферния въздух през 2012 г. са по-малко с 13,7 процента в сравнение с предходните две години.

Екологът посочи и мерките: подобряване на инфраструктурата, намаляване на нерегламентираното паркиране върху зелените полщи, озеленяването и изграждането на поливни системи. Особено добър е ефектът от редовното машинно миене, твърди доц. Шилев.

Читателят на "Марица" Жельо Желев се обади днес, за да посочи една от причините за замърсения въздух. Идете да видите на ул. "Драгоман" как 20 - 30 коли паркират в някогашните зелени площи, превърнати сега в кал, а след това я разнасят из целия град, каза Желев.

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
3993
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...