неделя, 23 Февруари 2020 07:17 ч.

Прокурори изнесоха лекция пред бъдещи юристи от ПУ

14.12.2017   |   18:00
Прочетена: 729   |
Коментари: 0
Прокурори изнесоха лекция пред бъдещи юристи от ПУ

Пловдивски прокурори изнесоха публична лекция пред студенти по право от Юридическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“ на тема „Ролята на разследващия полицай, следователя и прокурора в досъдебната и съдебна фаза по наказателните дела – практически аспекти“.

Проявата е част от новата инициатива на Апелативна прокуратура-Пловдив за провеждане на научни дискусии по наказателно право с практическа насоченост, която стартира вчера. Първата тема пред студентите бе представена от Румен Попов, окръжен прокурор на гр. Пловдив, Димитър Беличев, прокурор от Окръжна прокуратура-Пловдив, Чавдар Киров, следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура-Пловдив, Бригита Байрякова, прокурор от Районна прокуратура-Пловдив и Маргарита Еневска, старши разследващ полицай при ОД на МВР-Пловдив.

Магистратите разказаха на бъдещите юристи и за професионалната си кариера, както и отговаряха на многобройни въпроси по наказателни право. На срещата присъстваха студенти от 3, 4 и 5 курс и доц.д-р Христо Паунов, зам.-декан на Юридическия факултет.

Следващата кръгла маса по наказателно право ще се проведе през април 2018 г., когато се отбелязва Денят на Конституцията и юриста, и прокурорите ще гостуват в Юридическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“. Темата за обсъждане ще бъде с практическа насоченост и предложена от студентите.

 

 

 

Прокурори изнесоха лекция пред бъдещи юристи от ПУ
Прокурори изнесоха лекция пред бъдещи юристи от ПУ

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...