неделя, 18 Февруари 2018 20:25 ч.

Пропадна пътят "Иглени уши" след ГКПП-Златоград

Областният управител на Смолян алармира гърците за повредите по трасето към морето
17.07.2017   |   11:03
Прочетена: 1692   |
Коментари: 0
Пропадна пътят "Иглени уши" след ГКПП-Златоград

Областният управител на Смолян Недялко Славов настоя за спешни мерки за рушащия се път през ГКПП-Златоград към Гръцко на среща с префекта на Източна Македония и Тракия Христос Метиос. На среща в края на миналата седмица в Комотини Славов заявил притеснението си от пропадането по 7-километровия участък и настоял по-скоро той да бъде укрепен и ремонтиран.  

„Заострих вниманието на г-н Метиос за състоянието на пункта Златоград-Термес и за това, че на гръцка територия по пътя има няколко пропадания, които биха прекъснали пътя, ако не се вземат мерки! Още повече че трафикът и през този пункт остава интензивен, особено през лятото! Получих уверение, че ще се предприемат своевременни действия!“, посочи областният управител.  

7-километровият участък след ГКПП-Златоград е наричан от българите „Иглени уши“, защото е тесен и с много завои без видимост. По пътя са тръгнали две свлачища, които са подкопали част от пътното платно. Въпреки разгара на лятото от гръцка страна няма никакви ремонтни дейности по трасето, по което, особено през уикендите, минават стотици автомобили с плажуващи. Участъкът е явно запуснат и като цялостно поддържане, видя репортер на „Марица“. Славов настоял най-вече да се укрепят пропаданията, които биха прекъснали пътя, ако не се вземат мерки. Префектът на Източна Македония и Тракия уверил, че ще бъдат предприети своевременни действия за решаване на проблема.  

 „За мен тези срещи отдавна са срещи между добри партньори и приятели, а не протоколен ангажимент”, каза Славов, като отбеляза, че както той, така и г-н Метиос се радват на засилващото се сътрудничество между двата региона и ежегодното увеличение на пътуващите между България и Гърция. „Тук ясно подчертана е моята позиция, че отварянето на новият пункт „Рудозем-Ксанти”, който е част от международната пътна TEN-T мрежа, ще насърчи още повече пътуванията между двете страни! Срещнах съгласие и подкрепа в усилията ни този пункт да бъде изграден и отворен в предвидените срокове - до средата на 2019 година”, заяви областният управител.  

Славов засегнал и темата, свързана с интереса на български граждани да инвестират в закупуването на имоти в близост до морските курорти на Беломорието и проблемите, на които се натъкват.

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
3950
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...