сряда, 21 Март 2018 01:02 ч.

Проф. Иво Христов: Историята ни дава последен шанс

От нас зависи да спасим България
20.03.2017   |   12:55
Прочетена: 1115   |
Коментари: 0
Проф. Иво Христов: Историята ни дава последен шанс

Представители на националния и местния интелектуален елит събра в историческата зала „Съединение” гражданската инициатива на проф. Иво Христов „Кога, ако не сега? Кой, ако не ние?”.

Сградата на Историческия музей в Пловдив се оказа тясна за академичните преподаватели, учители, лекари, адвокати, културни дейци, журналисти, спортисти и студенти, дошли да подкрепят водача на „БСП за България” в Пловдив.

„Присъствието на толкова много хора тук заплашва да срути емблематичната сграда, но по-добре една сграда, отколкото да се срути държавата”, пошегува се в началото проф. Христов.  „Ако продължим така, цивилизационният край на България е близо”, посочи проф. Христов, след  като акцентира върху важността на изборите на 26 март.

 „Европа е в ступор, световният геополитически господар има собствени проблеми, около нас и под нас се завързва геополитическа драма. Това може да засмуче България в канала на историята, или обратно - да я изведе в нова орбита”, каза той. След като  припомни делото на дейците на Съединението, посочвайки портретите им в залата, попита дали можем втори път да направим такова нещо „От нас зависи! Битката днес няма партийна украса, тя не е за БСП, тя е за България", каза той.  Нещото, самонарекло се днес политически елит, за проф. Христов е „тиня на прехода”. Той е убеден, че трябва да дойде друг елит, елитът на словото, на волята, на духа, а залата го аплодира дълго.  

Темата за смисъла на битката продължи приятелят и „боен другар”, както я нарече домакинът - Елена Йончева, водач на листа №10 в Хасково. „Ние трябва да направим всичко възможно, за да свалим това престъпно управление”, заяви журналистката.  На въпрос каква комисия ще оглави в парламента, Йончева отговори духовито: „Ако сомалийските пирати отвлекат г-н Бойко Методиев Борисов, надявам се, че аз ще оглавя комисията по неговото НЕосвобождение!”.

„Време е не за патриотарите, а за хората, които милеят за България и я поставят над всичко. Затова сме тук, за да подкрепим Иво Христов - каза издателят и писател Иван  Гранитски и представи най-големия медиавист у нас - академик Васил Гюзелев, и най-големия специалист по Българското Възраждане - академик Константин Косев. Изтъкнатият социален психолог проф. Людмил Георгиев заяви: „Ние не сме прости и вие не сте прости - ще се разберем! Да изгоним Мутрагеньо!“.

Купуването и продаването на гласове са престъпление.

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
4440
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...