понеделник, 14 Октомври 2019 15:06 ч.

Прочетоха присъдите за покушението над Киро Японеца

15.01.2018   |   20:00
Прочетена: 1176   |
Коментари: 0
Прочетоха присъдите за покушението над Киро Японеца
Автор на снимката: Блиц

Поръчителят и извършителят на мократа поръчка срещу Кирил Киров - Киро Японеца бяха осъдени на общо 12 години затвор. Присъдата им бе произнесена от съдия Александра Йорданова в Софийския градски съд преди минути, съобщи Блиц.

Бандитът, който стреля срещу Киров и семейството му - Марин Петров, получи 9 години лишаване от свобода.  Неговит тъст Георги Петров – Йончо, получи три години условна присъда с четири години изпитателен срок.

Независимо, че е осъдителна, присъдата е изключително лека, като се има предвид тежестта на повдигнатите обвинения.  Още по-скандалното в случая е, че двамата подсъдими няма да бъдат вкарани зад решетките, а ще си тръгнат по живо, по здраво. 

По този начин двамата могат да избягат също като техния "колега" Йоско Костинбродския.

"Не съм доволен от постановените присъди и ще ги обжалвам пред Апелативния съд. Ще настоявам двамата да бъдат осъдени на доживотен затвор. Те се опитаха да убият мен и семейството ми и заслужават сурови наказания. Надявам се на справедливост", заяви Киров.

Той също е възмутен от факта, че Марин и Георги Петрови не са прибрани в килията, а ще могат да се разхождат на свобода. 

"Не мога да си обясня как съдийката признава, че Георги Петров е организирал и е бил подбудител на мократа поръчка, а същевременно му дава само условна присъда. Възмутен съм, че в европейска държава се случва подобно скандално съдебно решение. Възмутително е, че човекът, който искаше да убие мен и детето ми, е на свобода", каза Киров. 

Припомняме, че поръчката за екзекуцията на Киров е била за 300 000 долара. 

 

Прочетоха присъдите за покушението над Киро Японеца

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...