вторник, 20 Август 2019 00:50 ч.

Пурко стана на кюфтенца

20 авджии два дни поливаха улова край Съединение
10.10.2016   |   21:25
Прочетена: 2269   |
Коментари: 2
Пурко стана на кюфтенца

Двудневен празник си спретнаха авджиите от ловната дружинка в Съединение, след като в събота отстреляха 250-килограмовия глиган Пурко.  Животното, което зевзеци кръстиха на героя на Тодор Колев от филма „Господин за един ден”, се предало след шестия куршум. „Честта се падна на мен”, похвали се шефът на ловната дружинка Гено Чобанов. Авджията разказа, че глиганът се криел в къпинак, близо до малка горичка над Съединение. Сутринта пуснали четири от най-добре обучените си кучета да го подплашат. „Ние гърмим с пиратки, даваме им кураж, защото глиганът се спуска върху тях и ги плаши. Ама накрая го преборихме”, описа екшъна Чобанов.  

Веднага след като месото било изследвано за трихинелоза, ловджиите го направиха на кюфтета. Скарата бе запалена още в събота по обяд и цвърчеше до късно снощи, а за добрия улов наздравици се вдигаха с червено винце, ракия и водка. „Това е най-голямото животно, което съм отстрелвал досега. Има много хубави трофейни зъби”, с гордост разказваше шефът на ловната дружинка.

Пурко пета година тормозел стопаните в района. Опустошавал царевични ниви и оризища. Наскоро унищожил и 12 декара фъстъци. „Не беше лесна работа да го застреляме. От два месеца го следим - къде спи, къде пие вода, какви са навиците му. И чакахме да се разреши ловът”, обясниха ловджиите.  

Ловът им се оказа успешен и освен дивото прасе през уикенда отстреляха и над 100 патици./Марица.бг


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...