четвъртък, 18 Януари 2018 19:43 ч.

Пуснаха от ареста бизнесмена, прегазил велосипедист в Пловдив

Тодор Неделчев имал досега 38 нарушения зад волана
17.07.2017   |   16:16
Прочетена: 2080   |
Коментари: 0
Пуснаха от ареста бизнесмена, прегазил велосипедист в Пловдив

Окръжният съд в Пловдив отреди най-леката мярка за бизнесмена Тодор Неделчев, който е в ареста от четвъртък след инцидента с 85-годишен велосипедист до Библиотеката. Той поиска да излезе на свобода, защото имал 38 служители, които разчитали на него като работодател и искал да може да обърне внимание на двете си деца по време на лятната ваканция. Съдия Михаела Добрева освободи Неделчев и определи "подписка", поради липса на конкретни предпоставки Неделчев да се укрие.

Обвинителят Марин Пелтеков твърдеше пред съда, че са налице и трите комулативни предпоставки за най-тежката мярка "задържане под стража" - за престъплението се предвижда от 2 до 6 години затвор. Освен това съществувало и реално предположение, че именно Неделчев е извършил престъплението. Пелтеков добави, че има и възможност бизнесмена да извърши ново подобно деяние, защото имал 38 нарушения на ЗДП.

Обвинението подчерта, че според записите от видеокамерите на улица "Велико Търново", загиналият Петър Стамболов е спрял на кръстовището, пропуснал е идващия насреща автомобил, огледал се е и тогава понечил да пресече. Свидетел от мястото на инцидента не бил чул спирачки, а само тъп удар от сблъсъка.

Адвокатът на водача Цветанка Ботева пък подчерта, че Неделчев е останал на мястото на ицидента и е оказал пълно съдействие на разследващите органи. Той имал и две деца, за които трябвало да се грижи. Тя поиска по-лека мярка и предложи домашен арест.

Съдът обаче реши да пусне Неделчев с „подписка“. 

Пуснаха от ареста бизнесмена, прегазил велосипедист в Пловдив

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
87
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...