петък, 18 Октомври 2019 00:55 ч.

Пуснаха предсрочно виден наркобос, свидетел срещу "Наглите"

17.01.2018   |   21:00
Прочетена: 938   |
Коментари: 0
Пуснаха предсрочно виден наркобос, свидетел срещу "Наглите"
Автор на снимката: Капитал.бг

Пуснаха предсрочно от затвора санданския наркобос Васил Маникатов, който излежаваше 23-годишна присъда по няколко дела, водени у нас и в Гърция. Решението на Софийски градски съд идва, след като Маникатов е бил зад решетките за наркоразпространение 15 години и един месец от 2004 г., съобщава Струма.бг. Той е афиширан и като свидетел по делото срещу „Наглите“.

Съдията по делото Вера Чочкова обяви, че затворникът е изтърпял повече от половината по присъдата, което по закон дава основание за предсрочно освобождаване.

Затворническата администрация са представили добра характеристика на Маникатов, бил изпълнителен, ползвал се с добро име, изпълнявал разпорежданията на служителите. Имало доказателства за поправянето му и рискът от рецидив бил сведен до минимум.

Тъй като в затвора бил на свободен режим, Маникатов работел паралелно във фирма, поддържаща апарати за минерална вода. Съпругата му Анелия Стойчева го откарвала с кола редовно, след края на работното време го връщала в затвора, където той излежавал наказанието си.

Маникатов ще се среща в продължение на две години с пробационен служител, наложен му е и шестмесечен изпитателен срок.

Историята му с „Наглите“ е от 2008 г., когато като в американски екшън той бе отвлечен от затвора в Казичене и 11 дни бе държан в плен. Освободиха го срещу 241 000 евро, заради което според прокуратурата санданчанинът е жертва на групата за отвличания. /Марица.бг


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...