сряда, 18 Юли 2018 09:39 ч.

Путин разреши ликвидирането на терориста от Санкт Петербург

Президентът определи взрива като "терористичен акт"
28.12.2017   |   11:00
Прочетена: 1147   |
Коментари: 0
Путин разреши ликвидирането на терориста от Санкт Петербург

Руският президент Владимир Путин определи взрива в Санкт Петурбург като терористичен акт, съобщи ТАСС. Той заповядал на шефа на Федералната служба за сигурност (ФСС) при задържане на престъпниците да се действа в рамките на закона.

Но при заплаха за живота и здравето на офицерите "никой да не бъда пленяван, бандитите да бъдат ликвидирани на място".

"Вчера в Сакт Петербург беше извършен терористичен акт. Неотдавна ФСС пресече още един опит за атентат", заяви държавният глава на Русия по време на среща с военнослужещи, участвали в операциите в Сирия.

Путин напомни за хилядите бойци, намиращи се в Сирия. "А какво би станало, ако всички тези хиляди, стотици се върнат при нас и то обучени, въоръжени и добре подготвени", зададе риторичен въпрос президентът.

Взивното устройство е самоделно с мощност 200 грама тротилов еквивалент. Взривът стана в сградата на търговския център "Прекресток" в Санкт Петербург. По последни данни ранените са 13 човека, осем от тях все още са в болница. /Марица.бг

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
5918
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...