петък, 19 Октомври 2018 16:17 ч.

Пълен салон за отварянето на деветата "Черна кутия"

01.06.2015   |   18:29
Прочетена: 846   |
Коментари: 0
Пълен салон за отварянето на деветата "Черна кутия"

Пълен салон на Дома на културата" посрещна артистите от френския театър Les Gens Du Quai Company за откриването на деветия Международен фестивал за театър и съвременен танц "Черната кутия". Зрителите аплодираха на крака спектакъла "Чуждата жена и мъжът под кревата" - представление фотография на ежедневието, като че ли прелистваш семеен албум на непознати хора – странно огледало на съдбата.

Програмата на феста тръгна още през деня с две събития, които също се радваха на интереса на публиката. В културен център "Тракарт" бе гостуването на Андреа Хакл. Австрийската хореографка показа танцовото си соло “Земя” и видео инсталацията "Tales in Black and White".

Съчетание от акробатично шоу, бийт бокс и жонглиране бе атрактивното представление на Jordi L. Vidal Company от Белгия. Гаспар Хербло и Антъни Лефевр събраха множество пловдивчани в пространството до фонтаните пред общината с любопитната история, която разказаха - за двама патилата на двама търговци, изчезнали, след като са присвоили чужди пари.

Тази вечер "Черната кутия" продължава с концерта на Фредерик Тари и Франсоа Лопез (Франция) в Културен център "Тракарт" от 19 ч.

"World Wide Violin" е музикален спектакъл с много импровизации, world wide music и съвременни композиции. Изпълнител с над тридесетгодишна кариера, Фредерик Тари изнася концерти из целия свят, преподава и пише музика за театрални и танцови представления. През 2008 Тари създава компания Des_Cordes_à _mon_ _Art, на която е артистичен директор. Фредерик Тари провежда професионално обучение към Операта в Монпелие, Консерваторията в Нарбон, Университетът в Монпелие.

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
6969
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...