вторник, 23 Януари 2018 19:59 ч.

Първи сме по харчове за интернет и смарфони в ЕС

02.01.2018   |   06:48
Прочетена: 530   |
Коментари: 0
Първи сме по харчове за интернет и смарфони в ЕС

Българите харчат най-много за интернет и телефон в Европа и най-малко - за застраховане. Изводите са на европейската статистика, според която България е първенец в ЕС по разходи за комуникации.

Числата показват как разпределяме парите си. Според Евростат, харчим повече от средния европеец за храна, за алкохол и цигари и за гориво. Но не колкото Люксембург и Естония, които са най-разточителни в пиенето и пушенето.

За гориво отиват почти 8 на сто от доходите ни. Това е повече от средното, но не толкова щедро като в Словения, които харчат 10 процента от парите си, за да напълнят резервоара.

Последни сме в харченето за дрехи и обувки. Заделяме само 3 процента от парите си за това. Първото ни място е за разходите за интернет, телефон и пощенски услуги. Почти двойно плащаме в сравнение с останалите, за да общуваме.

Експертите съветват, ако искаме да имаме стабилни лични финанси да отделяме настрана поне 10% от месечния си доход, какъвто и да е той. Правилото е златно, но не винаги изпълнимо. /Марица.бг


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
1157
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...