четвъртък, 19 Септември 2019 16:27 ч.

Първо в Марица: Социални и полиция прибраха братята и сестрите на Мустафа (ОБНОВЕНА)

20.09.2016   |   19:49
Прочетена: 3418   |
Коментари: 5
Първо в Марица: Социални и полиция прибраха братята и сестрите на Мустафа (ОБНОВЕНА)

Близо 24 часа след като Марица.бг съобщи за изоставеното 9-годишно момченце в Клиниката по детска онкохематология на УМБАЛ „Свети Георги”, семейството на Мустафа е открито от институциите.

Майката – Джейлян Халилова има общо 4 деца, а болният от лефкемия Мустафа е най-големият. С отглеждането и на четиримата е била нагърбена бабата на малчуганите, която живее със съпруга си в село Бряговец, Крумовградска община. Младото семейство Халилови има адресна регистрация в село в Община Кърджали. Това разказа за Марица.бг ресорният зам.-кмет Неждие Ариф.

В момента в къщата на бабата и дядото в Бряговец са екип на полицията, психолог и социални работници, които извеждат останалите 3 деца на Джейлян. Те са на 7, две и половина и една годинка. Малчуганите ще бъдат откарани в Център за настаняване от семеен тип, тъй като и двете семейства са социално слаби и живеят в нищета, разказа г-жа Ариф.


Това става със заповед за временно настаняване. Тепърва социалните служби ще изготвят експертна оценка за състоянието на семейството на Мустафа и чак след това ще се вземе решение дали децата ще бъдат настанени за постоянно в приемно семейство, обясни зам.-кмета по социални политики Неждие Ариф.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...