вторник, 23 Януари 2018 19:56 ч.

Разследват мъжа, влачил куче в Бузовград

28.12.2017   |   15:31
Прочетена: 432   |
Коментари: 0
Разследват мъжа, влачил куче в Бузовград

Районната прокуратура в Казанлък се е самосезирала по случая с влаченото от кола куче в Бузовград, съобщиха от държавното обвинение. Започнало е разследване за проявена жестокост срещу гръбначно животно. То се води от разследващ полицай.

Дадени са указания за разпит на свидетели, съобщават от прокуратурата. Указано е да се назначи ветеринарно-медицинска експертиза с оглед установяване на вида травматични увреждания, причинени на кучето, както и дали след това е имало реална опасност за живота му, трайно увреждане и какво е то.

Трябва да се установи дали са засегнати жизненоважни органи и как е преживяло животното травмата, като по този начин ще се установи дали деянието е извършено по жесток и мъчителен начин”, пише в съобщението.

За случая от 25 декември съобщи Нова Тв. Сигнал за жестокостта към кучето са подали и свидетели на случката. Собственикът твърди, че е вързал кучето за теглича на колата, защото го предупредили, че е много лошо и хапе. /Марица.бг


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
1157
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...