понеделник, 19 Февруари 2018 05:52 ч.

Райна уреждала и моливите за забавачките

Кметицата обвинила директорка, че засадила овошки в двора на градината, за да си прави компоти
19.05.2017   |   20:59
Прочетена: 3101   |
Коментари: 0
Райна уреждала и моливите за забавачките

Директорите на детските градини в район „Централен” получавали конкретни указания от коя фирма да зареждат не само храни, но и канцеларски материали. Това стана ясно на съдебното заседание срещу бившия кмет на района Райна Петрова и бизнес дамата Надежда Минчева. Петрова е обвинена, че е толерирала Минчева като доставчик на храни, срещу което е получила ваучер за екскурзия до Тайланд. Минчева пък е подсъдима за даването на подкуп.  

Указанията както за храните, така и за канцеларските материали идвали не директно от Райна Петрова, а от нейни служители в кметството. „За нас беше ясно, че трябва да зареждаме продукти от фирмата на Надежда Минчева, защото те двете с Райна Петрова бяха много близки”, гласят част от показанията на директорката на „Перуника” Адриана Терзиева. Тя е разказала това пред разследващите органи преди 3 години. След това се разболяла и по време на разпитите си пред съда настоява да бъдат прочетено казаното от нея  в хода на разследването, защото заради здравословните си проблеми няма ясни спомени.

За тази свидетелка беше изготвена комплексна неврохирургична и психиатрична експертиза, която показа, че тя може да бъде разпитвана. Но тъй като тя отговаря с "Не помня" на повечето въпроси, при постановяването на присъдата ще се ползват показанията от 2014-а. В тях тя разказва още как сигналите за некачествени храни, доставяни от „Надежда 2000”, потъвали в кметството. Според Терзиева, Райна Петрова плашела с уволнение всеки, който откаже да работи с Надежда Минчева.

Директорката  споделила и за извънредно грубото отношение на Райна Петрова към нея. Веднъж кметицата дори я обвинила, че е засадила овошки в двора на детската градина, за да си прави компоти. А дърветата били нужни за проект, който да запознае децата с различните растения.

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
3954
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...