понеделник, 17 Февруари 2020 20:45 ч.

Ревизоро: Кокаинчо злопотребява с кокаин и политици

Горивата, които внася били смесени със сяра
23.11.2017   |   09:35
Прочетена: 1431   |
Коментари: 0
Ревизоро: Кокаинчо злопотребява с кокаин и политици

Оказа се, че на пристанищата голямо количество горива е влизало без документи. За 2/3 от този внос приходите в държавната хазна са налице, за 1/3 не са.

Загубите от контрабандата са 1 млрд. лева годишно. Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от Патриотичния фронт и председател на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата Емил Димитров-Ревизоро.

"Има бази, в които са закопани цистерни с нелегално гориво. Има бензиностанции, които през деня продават легално гориво, а през нощта – нелегално. Пет са големите играчи, които са в този полулегален бизнес – имат разрешение за акцизни складове, но се занимават с двойнствена дейност", уточни Емил Димитров.

Според него двама от тези петима играчи са легални вече.

"Това са Бореца и Монсеньора. Изключително съм доволен от тяхното поведение на пазара. Музиканта имаше тежко футболно хоби и данъчно съжителство. В момента е напът да стане чист.

По-опасните за мен са хора като Кокаинчо, който непрекъснато се занимава с глупости. Той злоупотребява с кокаина, злоупотребява и с имена на политици. До такава степен се е увлякъл да прави нередни неща, че всеки ден очаквам да му се случи нещо.

Той вкарва големи количества горива, смесени със сяра", заяви Ревизоро.

Според него тези проблеми не касаят Марешки.

"Той не внася горива с кораби, няма данъчни складове, не участва в тези схеми – участва в други. Той е продукт на един виден политик през последните две години и затова му се позволяват доста неща. Факт е обаче, че той има проблем с лекарствата и този проблем беше сериозно засегнат от главния прокурор", посочи депутатът.

"Проблемът с реекспорта на лекарства трябва да бъде решен", допълни Емил Димитров. /Марица.бг


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...