сряда, 16 Октомври 2019 01:28 ч.

Ремонтът на "В. Априлов" излезе солено на бизнеса

Понесохме загуби, а сметките за наем и ток не спряха да идват, обясняват търговците
07.06.2016   |   19:28
Прочетена: 3470   |
Коментари: 8
Ремонтът на "В. Априлов" излезе солено на бизнеса
Снимка: 7 месеца е почти една бременност, смята Мария Трифонова
Автор на снимката: Атанас КЪНЕВ, Марица.бг

Ремонтът на бул. "Васил Априлов" ни излезе златен и солен, коментират търговците по обновения булевард. Мария Трифонова, която е собственик на два павилиона за банички и сандвичи срещи СОУ "Климент Охридски", обяснява, че била принудена да освободи една от служителките си, тъй като оборотът паднал. Момичето току-що било наето, но свитият оборот довел магазина до работа на загуба. Спомням си трите дни, в които асфалтираха. Тогава тук не мина нито един човек, разказва Мария. Прахоляците и мръсотията били най-малкият проблем. И допълва, че поне за по 3-4 дни на месец е затваряла всеки един от обектите поради липсата на клиенти.

 


Още сме на загуба от проточилия се ремонт, не знам кога ще ги избием. Трябваше март булевардът да е готов, а пътят още не е отворен, обяснява Мария и пресмята, че за 7 месеца можеш да износиш почти една бременност.  

 


Гневни от загубите заради ремонта са и колегите по булеварда. Собственичката на близко магазинче за бельо обяснява, че не успели да разработят обекта, тъй като отварянето му съвпаднало със старта на ремонта. Бяхме принудени да затворим за две седмици, когато правеха тротоарите. То бяха дъждове, кал до колене, спомня си продавачката. А за загубите не иска и да говори. Обяснява, че сметките за ток и наем са вървели дори и за дните, в които обектът не е бил отворен.  

 


С 32 процента пък е намалял оборотът в магазинчето за цигари и алкохол на Петко Сейменски. Ремонтът се е оказал проблем и за доставките. Според Сейменски, булевардът е удобна връзка за доставчиците от София. Човекът се опасява, че работата по булеварда ще продължи поне още 3 години. Според него много неща не са добре обмислени, тъй като  няма предвидени места за паркиране./Марица.бг

В петък по булеварда все още имаше машини и работници
В петък по булеварда все още имаше машини и работници

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...