неделя, 25 Февруари 2018 17:28 ч.

Ренегат и приятели в подкрепа на децата с муковисцидоза

17.02.2017   |   11:19
Прочетена: 1204   |
Коментари: 0
Ренегат и приятели в подкрепа на децата с муковисцидоза

Акустични варианти на песни от рок група Ренегат ще звучат в залата на Драматичен театър Пловдив на 25 февруари от 19.30 часа. На концерта, наречен „Ноти в Театъра“, с бандата ще излязат и техни колеги - певци и музиканти. Целта на събитието е да се съберат средства за закупуване на кислороден концентратор за нуждите на детска пулмология към детската клиника при Университетска болница „Свети Георги“ в Пловдив. Без тази техника е невъзможно да се осъществи лечението на десетки болни от муковисцидоза деца. Това разказа в аванс вокалът Константин Кацаров, който се ангажира с каузата на болестта на 65-те рози още по време на кампанията „Муковисцидоза - да добавим живот”.

„Решихме да направим сериозен концерт, а дарението ще е просто скромен жест от нас и предполагам - добър пример. Когато имаш надежда и вяра в доброто, всичко е възможно“, допълни Кацаров. Идеята приветства и председателят на Асоциация "Муковисцидоза" Антон Алексиев.

19 артисти, които подават ръка на благотворителната кауза, ще излязат на сцената на пловдивската Драма. Освен рок и хевиметъл музиканти публиката ще се наслади и на изпълненията на солисти от оркестър „100 каба гайди“.

Билети може да купите от касата на Театъра.

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
4066
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...