понеделник, 16 Септември 2019 01:02 ч.

Розовият кемпер на "Една от 8" идва под тепетата

На 11 септември пловдивчанки ще получат консултации и ще могат да се включат в арт терапии
28.07.2017   |   14:40
Прочетена: 1128   |
Коментари: 0
Розовият кемпер на "Една от 8" идва под тепетата

"Розовият кемпер на "Една от 8“ на Фондация Нана Гладуиш стартира своята обиколка из страната в помощ на жените с рак на гърдата. В следващите 6 месеца мобилният клуб ще спре в над 25 града. На 11 и 12 септември ще бъде съответно в Пловдив и Асеновград, като допълнително ще станат ясни и местата, на които ще бъде позициониран. "Важно е да уточним, че няма да правим профилактични прегледи. Кампанията ни е насочена към жени, които вече са диагностицирани с рак на гърдата", обясниха за "Марица" организаторите от фондацията. 

Дейностите, които ще се предлагат в "Розовия кемпер на "Една от 8“ са индивидуални информационни и практически консултации, индивидуални психологически консултации, техники за справяне със стреса, съвети за хранене по време на лечение, арттерапии, групови занимания и съвети от професионален гримьор. Също така ще се раздават аксесоари за жени с рак на гърдата, а кулинарен блогър ще готви в кухнята на кемпера.

"Розовият кемпер на Една от 8“ е част от проекта "Сърдечни приятелки". Кемперът е на стойност 142 813 лева. Събраните от дарения средства са в размер на 112 854 лева, а остатъкът е осигурен чрез банков заем. Проекта подкрепиха много приятели на "Една от 8" с лични дарения и SMS на специално отворения за дарения DMS номер за "Розовият кемпер на Една от 8“. За каузата допринесоха редица юридически и физически лица. За покриване на разходите на кемпера при обиколката из страната е направено допълнително дарение от две фармацевтични компании.

“Имаме вече кемпер! Оттук нататък той трябва да работи, да обикаля страната и да помага напълно благотворително, абсолютно без пари“, каза при откриването на мобилния клуб на "Една от 8" основателката на фондацията Нана Гладуиш.

Подробна информация с графика на посещенията във всеки град ще бъде поетапно обявявана на сайта на фондацията www.ednaot8.bg.

Розовият кемпер на "Една от 8" идва под тепетата

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...