понеделник, 19 Март 2018 04:59 ч.

Румен Чандъров: Феновете са виновни за всичко

Дано Палийски отново стане спасителят в ръжта, обяви бившият собственик на клуба
22.02.2017   |   12:39
Прочетена: 2470   |
Коментари: 5
Румен Чандъров: Феновете са виновни за всичко

Бившият президент на "Ботев" Румен Чандъров коментира пред "Марица" причините да се стигне до почти катастрофалното положение в клуба. Бизнесменът сравни ситуацията в Коматево с тази в "Левски". "За всичко са виновни феновете. И по-точно фенщината. Това се отнася и за "Левски", където на Спас Русев се наложи сега да изпие горчивата чаша. Ситуацията в двата клуба е много сходна. Бих казал, че е емблематична за българския футбол въобще.
От там идват проблемите. При тази тежка ситуация в страна, всеки който вади пари за спорт и в частност за футбол, е достоен за уважение. Вместо това, той си губи средствата, а накрая си тръгва и порядъчно оплют и охулен. Няма нормален човек, на когото да му е приятно това. Поради тази причина и инвестициите в спорта са малко.
Мястото на феновете е на трибуната да подкрепят отбора. А не да дават акъл и да управляват. Ако имат пари, да заповядат и да участват във вземането на решения. Няма как моите пари да ги управлява друг. Никой не ме пита с колко усилия съм изкарал тези пари. Това е и причината да се захвана с по-скромен клуб като Септември, където няма такива интриги. Вярвам, че проектът ми ще бъде успешен.
За краткото време, когато бях в Ботев някой постоянно ми натрапваше акълите си, искаше нещо. При мен рекет няма как да мине. Казах го още, когато поемахме клуба с Георги Самуилов. Очевидно никой не ме чу, защото от първия ден до онзи, в който обявих оттеглянето си, все някой се опитваше да ми натрапва идеите си и да иска нещо. Явно това е вървяло години наред в "Ботев". При мен няма как да мине. И не мина. Не мога да допусна да си плащам рекет за спокойствие.
За по-малко от година, която бях в Ботев съм дал около милион и половина лева. И вместо благодарност получих плюнки. Извинете, но не съм мазохист, за да продължа. Да, "Ботев" е голям клуб, със славна история. Много по-голям от "Септември", но там в настоящата ситуация успешен проект не може да се реализира. Дълго време доста народ е свикнал да командва и да се облагодетелства. И като из спреш кранчето, ти спретват интриги. При мен това не мина. Изпих си до дъно горчивата чаша и сега се радвам на спокойствие, и си движа проекта в Септември.
Пожелавам на "Ботев" всичко най-добро. Българският футбол има нужда от силни "Ботев" и "Левски". Дано и този път Ангел Палийски се превърне в героя от книгата Спасителят в ръжта. Той е истински ботевист. Обаче има слабост и да обича да управлява чужди пари. Не казвам, че злоупотребява. При мен не се получи аз да давам парите, друг да се разпорежда. 
 Той колкото помага на клуба, може би, толкова и вреди! Той иска да доведе някой и да управлява неговите пари.
Не става така. Или поне при мен не става така. Аз съм хотелиер. Такъв е бизнесът ми. Когато се доверя на някого, когато виждам, че той е кадърен и можещ, ще му дам шанс да се разпорежда с моите пари. Иначе не. Не може той да иска да се бърка там, където не му е работата. Щом аз давам парите, значи аз ще ги ръководя", сподели Палийски.

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
4373
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...