петък, 19 Януари 2018 15:18 ч.

Само в „Марица”! 50 лв. глоба за пътник без колан на задната седалка

14.11.2017   |   18:57
Прочетена: 6181   |
Коментари: 0
Само в „Марица”! 50 лв. глоба за пътник без колан на задната седалка
Автор на снимката: Дарик

От 15 ноември пловдивските катаджии започват да глобяват пътниците, които се возят без колан на задните седалки в автомобилите, научи „Марица“. Досега органите на пътния контрол следяха за поставянето на предпазни колани от водача и човека до него, както и за използването на обезопасителни столчета при превоз на малки деца. Пасажерите на задните седалки се разминаваха само с предупреждение, ако са без колан.

Три екипа от служители на КАТ-Пловдив ще излязат в сряда в града за поредната операция „Пешеходец“, която е част от акция "Зима". Освен за неправилно пресичане на необозначени места обаче, те са инструктирани да следят и за ползването на колани на задната седалка, като хванатите в крачка нарушители ще горят с фишове от 50 лева, съставени на място. 

Според закона, когато пътник бъде хванат да се вози без предпазен колан, освен него, служителите на реда глобяват с петдесетачка и водача на превозното средство.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
387
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...