понеделник, 16 Юли 2018 19:03 ч.

Симулационният център на МУ кандидатства за акредитация в САЩ

Пловдив ще е домакин на първата национална конференция по симулационно обучение в медицината с чуждо участие
07.12.2017   |   21:26
Прочетена: 460   |
Коментари: 0
Симулационният център на МУ кандидатства за акредитация в САЩ

Настоятелство към Симулационния тренировъчен център в Медицински университет - Пловдив, което бе учредено тези дни, ще спомага за акредитация пред Американския колеж по хирургия.

По този начин сертификатът, който се издава на преминалите успeшно обучението, ще удостоверява, че програмите са в синхрон с най-добрите международни образователни практики, съобщиха от учебното заведение. 

Симулационният център, който бе открит преди година, е поглед в бъдещето. В него са събрани всички иновации и модерни средства за обучение в медицината.

Той ще въведе студентите и специализантите в сферата на високотехнологичната медицина чрез използване на 3D симулатори за виртуална реалност и кибернетични манекени, преди да започнат работа с пациентите.

Целта е да се изградят базисни умения, които да позволят продължаване на практическото обучение в реална обстановка при минимизиране на риска за пациентите. С манекените обучаващите се ще могат да грешат и да се учат от грешките, за да ги избягват в последствие.

В симулаторите дори има сценарии, които поставят обучаващите се в „критични” ситуации и се прави оценка на предприетите действия. Всяко обучение завършва с разбор, по време на който се прави анализ на действията на обучаващите се, на навременността и адекватността.


=ПЪРВА НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ=

На Първата национална конференция по симулационно обучение в медицината с чуждо участие, която ще се проведе от 14 до 16 декември в МУ - Пловдив, ще се демонстрират възможностите му за провеждане на практически и теоретични занятия в областта на високоспециализираните дейности в медицината.

Програмата на националната конференция засяга най-актуалните проблеми на симулационните модели в медицинското образование, като в същото време е наситена с демонстрации и практически занимания.

Един от симпозиумите е посветен на лекарски грешки, другият - оценка на стреса при извършването на различни хирургични дейности. Така реално ще се оцени ползата от модерните технологии. Центърът ще поема желаещи да се обучава, не само от страната, но и чужбина. /Марица.бг

 

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
5901
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...