неделя, 25 Февруари 2018 13:38 ч.

Синият скандал в Пловдив - Д-р Шишков излиза от листата на РБ

17.02.2017   |   06:53
Прочетена: 3187   |
Коментари: 11
Синият скандал в Пловдив - Д-р Шишков излиза от листата на РБ

Бившият министър на отбраната и лидер на БЗНС Николай Ненчев ще води листата на Реформаторите в Пловдив град. Новината ще бъде обявена на специална пресконференция днес в Дома на културата "Борис Христов", на която ще бъде съобщено и че РБ влиза в коалиция с "Кауза България". По информация на "Марица" второто място в листата ще бъде дадено на Румяна Толова - шеф на ОП "Радостни обреди", която е от квотата на партията на зам.-кмета Георги Титюков. 

Новината изненада досегашния депутат от РБ доц. Димитър Шишков, за когото се твърдеше, че той ще е водачът в Пловдив-град. Пред "Марица" известният уролог заяви, че се оттегля от листите и няма да участва на предстоящите избори. „Имам принципи, още преди време обещах на пловдивчани, че няма да позволя човек извън Пловдив да е първи в листата. Спуснати с парашут хора не приемам. Ако това беше изборът на пловдивчани, бих го приел, но сега не мога. Оттеглям се, ще продължа да работя за обединението на десницата”, коментира той. Шишков беше един от активните пловдивски депутати в 43-ото НС и се бореше да промени системата на здравеопазването. Той ще продължи да работи в УМБАЛ "Пловдив", където е началник на Урологично отделение, освен това е решил да се отдаде на наука и да подготви професурата си.

Пред "Марица" зам.-кметът Георги Титюков потвърди, че „Кауза България” води преговори за общо явяване на изборите на 26 март с Реформаторския блок. На пресконференцията днес освен Титюков ще присъстват шефът на предизборната кампания на блока Петър Москов, Ваньо Шарков, Димитър Делчев, кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов и общинските съветници от Коалиция „Кауза Пловдив“ Едуард Сарафян, Константин Георгиев, Николай Бухалов и Цветелин Цоневски.

 Титюков, Сарафян и Георгиев бяха кадри на СДС, след това минаха през „Граждански съюз за нова България”, докато стигнат до „Кауза България”./Марица.бг

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
4063
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...