неделя, 19 Януари 2020 04:23 ч.

Скандал: Москва обвини Брюксел в "лов на вещици"

03.06.2015   |   22:46
Прочетена: 1588   |
Коментари: 4
Скандал: Москва обвини Брюксел в "лов на вещици"

Москва осъди решението на Брюксел да ограничи достъпа до Европейския парламент на двама руски представители, определяйки го като „лов на вещици" и предупреди, че ще предприеме реципрочни мерки, съобщава агенция „Франс прес".

Марица.бг припомня, че председателят на Европейския парламент Мартин Шулц вчера заяви, че ограничава достъпа на руския посланик в ЕС Владимир Чизов и друг руски дипломат до институцията.

Ходът на ЕП е предизвикан наложената от Москва забрана за пътуване за 89 европейски официални представители във връзка с украинската криза. Русия обяви, че списък е реципрочна мярка срещу наложените от ЕС санкции.

„Започна „ловът на вещици" срещу руснаци", оповести говорителят на външното министерство Мария Захарова. Според нея, мерките говорят за връщане на европейската бюрокрация към ерата на Инквизицията, написа доста живописно във „Фейсбук" тя.

"Какво следва? Църковни процеси срещу руски дипломати, последвани от изгаряне на клада в Брюксел", попита тя.

Шефът на Комисията за външни отношения към горната камара на Русия Константин Косачев призова Москва да отговори на Брюксел с реципрочни мерки. „Симетрични или асиметрични, със сигурност трябва да бъдат наложени", писа той във „Фейсбук". /Марица.бг


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...