понеделник, 20 Януари 2020 06:33 ч.

Скрийте се от грипа и настинките в Солна стая Хималая

18.01.2018   |   09:47
Прочетена: 1691   |
Коментари: 0
Скрийте се от грипа и настинките в Солна стая Хималая

Краят на януари и началото на февруари е времето от годината, когато вирусите се разпространяват, някой киха, кашля и честичко грипът хваща и нас. Има начин да избегнем честата употреба на лекарствата през този сезон и да повишим имунитета си, и то по естествен път. 

Грипът се характеризира с повишена температура, общо неразположение, което понякога е и стомашно, телесни болки и главоболие, кихане и липса на апетит. Обикновената настинка най-вече се проявява чрез наличието на повече носна слуз и силна кашлица, запушен нос и секретиране, усещане на болки и възпаление на гърлото, но не предизвиква треска и състоянието на неразположение е по-ниско.

Така или иначе и двете състояния са неприятни и ни разделят от нормалния ритъм на живот понякога за дни. Солна стая Хималая, благодарение на халогенератори от най-висок клас, пресъздава условията в естествена солна пещера. В този уникален микроклимат се провежда халотерапията (от гръцката дума "halos" - "сол")  - холистичен метод на лечение, който води началото си още от времето на Клеопатра, но за първи път е документиран в началото на 19. век от полския терапевт Феликс Бочковски. Той забелязал, че хората, работещи в солните мини в Полша, се радвали на отлично здраве и добро настроение въпреки тежките условия и недостатъчно хранене. Освен това те почти никога не страдали от простуда и всякакви белодробни заболявания. Така стигнал до извода, че “вина” за това има соленият въздух, който те вдишвали ежедневно, а солните мини в Източна Европа се превърнали в санаториуми за цял свят.

Халотерапията е ефективна при лечение на различни заболявания на горните и долните дихателни пътища (астма, бронхит, емфизем, кистозна фиброза), кожни болести (екзема, псориазис и други), както и за облекчаване на стреса, възстановяване от умора и изтощение, засилване на имунната система и съпротивителните сили на организма, подобряване на настроението, възстановяване на здравето.

Лечението с халотерапия е натурален метод, почти без противопоказания. Йонизираните частици сол проникват в дихателните пътища, като намаляват количеството носна слуз, която причинява запушването на носа, убиват вирусните бактерии и разширяват дихателните пътища в носа и носните кухини и ускоряват отичането на слузта, останала в белите дробове. Освен това солта има силно антибактериално, антимикотично и противовъзпалително действие (установено е, че средата в солните стаи е 3 пъти по-стерилна дори и от най-чистата хирургическа зала).

В Солна стая Хималая ви очакват две помещения, изцяло покрити със сол, подово отопление и халогенератори висок клас. Престоят за възрастни е 40 минути, а за деца - 20 минути. Не ви е нужна специална подготовка. Трябват ви само удобни дрехи и да се отпуснете на меките кресла, да слушате релаксираща музика или да четете нещо приятно от наличните четива. Солните частици във въздуха ще си свършат работата, за да се почувствате отпочинали, по-здрави и със заредени сили.

Запазете час за посещение в Солна стая Хималая на https://www.saltroomhimalaya.com или на телефон:  0896 719 333.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...