сряда, 21 Ноември 2018 17:43 ч.

Слави Георгиев: Само за 3 години цената на Колодрума от 15 млн. стигна до 50 млн. лв.

02.04.2015   |   17:54
Прочетена: 1573   |
Коментари: 17
Слави Георгиев: Само за 3 години цената на Колодрума от 15 млн. стигна до 50 млн. лв.

„Решението на кметския екип да направи поредните размествания в капиталовата програма показва пълна неяснота какво ще прави Общината през годината. Да не говорим, че тази програма се прие само преди месец-два. Сумата, която се мести също никак не е малка - 4-5 млн.лв., които да се дадат за залата на Колодрума. С тези пари цената на спортното съоръжение надхвърля 50 млн.лв.“. Това заяви при участието си в телевизионно предаване днес общинският съветник от НФСБ Слави Георгиев.
Според него само за три години от март 2012 г. до март 2015 г. цената на цената на залата от 15 млн.лв. е стигнала до 50 млн.лв., а тепърва има неща за правене. За справка, в сравнение със залите в балканските столици и големи градове, единствено съоръжението в Белград е по-скъпо на база „седалка“ от пловдивското. Разбира се, тази зала е нещо, с което пловдивчани ще се гордеят, но залите в Истанбул. Скопие, Атина и Букурещ излизат далеч по-евтино. „Защо няма никаква яснота за какво и как точно се изразходва тази огромна сума пари?“, попита общинският съветник от НФСБ.
По думите на Слави Георгиев същата неяснота се наблюдава и по отношение на парите за зоопарка. „Там сумата се променя три пъти – първо се увеличи, после се намали, сега пак има пари от държавата и цената отново се увеличи. На какво основание сумата за зоологическата градина се разтяга като ластик напред-назад след като на предишната сесия стана ясно, че за този обект няма количествено стойностни сметки?“, попита още Слави Георгиев.

 

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
7369
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...