сряда, 21 Ноември 2018 18:22 ч.

Славчо: Градски автобуси да возят до индустриалните зони

Руси Панчев, подкрепен от патриотите, внася предложение да се разшири транспортната схема на Пловдив
10.02.2015   |   14:00
Прочетена: 1754   |
Коментари: 48
Славчо: Градски автобуси да возят до индустриалните зони

Да се разшири транспортната схема на Пловдив и автобусите да стигат до шестте индустриални зони, включени в консорциума „Тракия икономическа зона“. Това предложение внесе за следващата сесия на Общинския съвет Руси Панчев, който е подкрепен от депутата Славчо Атанасов и съветниците от Патриотичния фронт, съобщава репортер на Марица.бг.                    

 „12 000 души от Пловдив са служителите в шестте зони. Всяка сутрин и вечер те пътуват с личните си автомобили до фирмите, в които работят и натоварват основните входно-изходни булеварди на града. Сериозен трафик се създава по Голямоконарско шосе до с. Радиново, Карловско шосе до с. Труд, Брезовско шосе до с. Войводиново, Рогошко шосе до с. Рогош, Цариградско към с. Ягодово, Асеновградско шосе до с. Крумово и летище Пловдив. Натоварва се и Кукленско шосе до колелото на с. Брани поле и с. Брестник, Коматевско шосе до Първенец,, Пещерско шосе до колелото на Околовръстно шосе, Пазарджишко шосе до колелото на Околовръстното”, описа положението бившият кмет  и народен представител от ПФ Славчо Атанасов. Според него, ако автобусите на градския транспорт стигат до посочените места, движението ще се облекчи, а десетки хиляди пловдивчани и жители на съседни общини ще имат осигурен превоз до фирмите, в които работят.                                                                                                              

 Славчо Атанасов увери, че 95 фирми от „Тракия- индустриална зона” също подкрепят идеята за промяна в транспортната схема на града. Той се позова и на поправка в Закона за автомобилните превози от миналата година, според която може да се разшири общинската транспортна схема и на територията на съседни общини, включени в една икономическа агломерация. За целта е необходимо и съгласието на областния управител.


Кметът на Пловдив да подпише споразумение със съседните общини и фирмите по маршрутите да изградят спирките на градския транспорт на тяхна територия. Маршрутните разписания на линиите, които ще бъдат удължени, да се коригират с цел осигуряване на достатъчно автобуси по линиите. Да се променят договорите с фирмите –превозвачи след приемането на новата транспортна схема, предлага още общинският съветник Руси Панчев./Марица.бг

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
7370
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...