вторник, 18 Февруари 2020 15:45 ч.

Славчо Атанасов: Голямата ни амбиция в спорта е да възродим успехите си

Председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта се срещна с гостуваща делегация от Азербайджан
17.01.2018   |   20:01
Прочетена: 674   |
Коментари: 0
Славчо Атанасов: Голямата ни амбиция в спорта е да възродим успехите си

На срещата с чуждите гости присъстваха представители на всички парламентарно представени партии, заместник- председателите на Комисията Боряна Георгиева от ГЕРБ, Стефан Апостолов от Герб и Весела Лечева от БСП, също така и народните представители Севим Али и Елхан Кълков от ДПС.

Председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов сподели с гостите, че голямата амбиция на България е да възроди успехите си в спорта. "В момента работим върху новия закон и с него се опитваме да създадем много по-добра среда за работа. Отношението ни е сериозно, защото спортът е политика", каза още Атанасов.

В Азербайджан държавното финансиране на спорта е в размер на 24 милиона манат, това са 12 милиона лева. Допълнително в спорта се влагат много средства от спонсори. Изградени са огромни комплекси за различните спортове, благодарение на частната инициатива.

На срещата бяха обсъдени конкретни мерки за обмена на добри спортни практики между двете страни, както и за сътрудничество в разработването на съвременни и адекватни младежките политики.

Азербайджан и България са приятелски страни и добри партньори. Политическите отношения между двете държави са на високо ниво, като се развива партньорство в сферата на търговията, икономическото сътрудничество, транспорта, енергетиката, туризма, културата и образованието, фармацията, информационните технологии и земеделието.

Между България и Азербайджан са подписани над 70 двустранни документи. През 2015-а година, в рамките на посещението на президента на Азербайджан Илхам Алиев в България, беше подписана Съвместна декларация за стратегическо партньорство между двете страни. /Марица.бг

Славчо Атанасов: Голямата ни амбиция в спорта е да възродим успехите си

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...