вторник, 17 Юли 2018 16:50 ч.

Славчо Атанасов за 2017-а : Поисках повече пари за културата

30.12.2017   |   12:52
Прочетена: 443   |
Коментари: 0
Славчо Атанасов за 2017-а : Поисках повече пари за културата

В края на годината зададохме два въпроса на депутати и съветници:

1. Кой бе звездният ви миг на трибуната през 2017-а?

2. В кой момент се почувствахте в неудобно положение?

Славчо Атанасов, депутат от Обединени патриоти и председател на Комисията за децата, младежта и спорта

В началото на тази година от парламентарната трибуна държах дълга, подкрепена с факти реч за това, че трябва да се дадат повече пари за българската култура. За жалост България навлезе в тежка криза на духовността. Огромната част от колегите ме подкрепиха, но не можах да убедя Менда Стоянова и колегите от ГЕРБ. В момента за култура се дават едва 0,5% от БВП. Искам да припомня, че като председател на Комисията по култура и медии направих срещи с всички гилдии в страната, събраха се 21 папки с предложения за промяна на 17-те закона, свързани с култура. Като председател на Комисията за децата, младежта и спорта имам много предложения относно новия закон за физическото възпитание и спорта. 

В неудобно положение се почувствах, когато беше въведен Мораториумът за някои алтернативни лекарства за онкоболни и хора с редки заболявания. Радвам се, че всички политически сили се обединихме и в последния работен ден преди ваканцията го отменихме. В семейството ми двама души си отидоха от тази болест и знам каква битка водеха за живота си.

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
5914
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...