сряда, 21 Ноември 2018 18:37 ч.

Славчо: Данъците в Пловдив са по-високи от софийските, да ги върнем на старите нива

07.04.2015   |   13:00
Прочетена: 2724   |
Коментари: 32
Славчо: Данъците в Пловдив са по-високи от софийските, да ги върнем на старите нива

Общинските съветници от ПФ ще внесат предложение в ОбС да се върнат нивата на местните данъци и такси от мандата на Славчо Атанасов(2007-2011). Това стана ясно на пресконференция , на която участваха депутатът Славчо Атанасов и общинските съветници Илко Илиев и Слави Георгиев. Народният представител коментира, че за 6 месеца през приемната му са минали повече от 700 пловдивчани и основият проблем, който споделят те са високите налози. „ Питат ме: „Г-н Атанасов, какво ще правите с тези данъци?”. Затова общинските съветници от ПФ за пореден път ще внесат предложение за намаляне на налозите. Ще търсим подкрепа от всички групи, макар че не съм голям оптимист, ще то ще бъде прието. Ако този въпрос не бъде решен сега, наесен ще намери решение”, каза Славчо Атанасов. По думите му много от данъците и таксите в Пловдив са по-високи от тези в София. ПФ ще настояват за безплатни такси за детските ясли, които сега са 50 лева, за връщане на старото ниво на таксите за градините – 35 лева, за връщане на старите нива на данък сгради и МПС , по-ниските промили за  битовите отпадъци . „Така ще дадем глътка въздух на бизнеса и на гражданите”, категоричен е народният представител.

. „ Ще ме запитате : „Как ще вържем бюджета?” С по-голяма събираемост на налозите, а чиновническата администрация частично ще бъде съкратена, защото г-н Тотев на няколко пъти я разду. От това перо годишно ще се подсигурят 5-6 милиона свободни пари, с които ще компенсираме намаляването на данъците и таксите. Убедени сме, че градът ще се ризвива много по-добре с по-ниски налози, знаем го от опит. Пловдив от най-социалният град в България, обявен от синдикатите , се превърна в един от градовете с най-високите данъци и такси в страната. Въпреки зверската икономическа блокада на тогавашния финансов министър Дянков към града , ние успяхме да се справим и Пловдив приключи без дефицит, припомни Атанасов.

Илко Илиев обяви, че идеята за намаляне на данъците се подкрепя от РБ. „Като направихме сравнение между бюджетите в първите три години на Иван Тотев и на Славчо Атанасов се оказа, че ние сме имали 38 милиона лева повече , отколкото Тотев”, посочи общинският съветник. На въпрос на „Марица” стартират ли с тази пресконференция предизборната си кампания патриотите, Илко Илиев каза, че многократно през годините съветниците са внасяли предложения за намаляне на данъците и е рано да се говори още за избори, защото има 6 месеца до вота. „Когато започваме предизборната си кампания, всички ще разберат.  Ще търсим подкрепа от всички партии за по-ниските данъци, включително и от управляващите. Те трябва да разберат, че правят грешки. Ще се опитаме да ги убедим с разумни аргументи, че по-високите налози не дават желаните резултати- нито за гражданите, нито за бизнеса нито за града”, допълни Илко Илиев. Според него най-пазената тайна в община Пловдив била тази за недоборите- несъбираемите данъци.

 

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
7370
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...