сряда, 21 Ноември 2018 18:01 ч.

Славчо откри подписка за намаляване на данъците в Пловдив (ВИДЕО, СНИМКИ)

20.04.2015   |   15:00
Прочетена: 1728   |
Коментари: 43
Славчо откри подписка за намаляване на данъците в Пловдив (ВИДЕО, СНИМКИ)

Славчо Атанасов откри подписката за намаляване на местните данъци и такси в Пловдив до нивата им от мандат 2007-2011 г. , полагайки подписа си сред първите пловдивчани днес. Инициативата стартира пред Дирекция „Местни данъци и такси“ на Община Пловдив на ул. „Радецки“ 18. Пловдивчани ще могат да заявят позицията си и на други места - маси с откритата подписка има в шестте района на Пловдив.


„Това е моят ангажимент към хората в резултат на многобройните ми срещи с пловдивчани, както и преминалите през приемната. Всички са категорични, че данъците в Пловдив са прекалено високи. Стигнахме до абсурда да плащаме повече, отколкото в София. Затова призовавам всички мои съграждани да се подпишат, тъй като това касае всички нас, нашите деца, нашите родители“, заяви народният представител от Патриотичния фронт и кмет на Пловдив в мандат 2007-2011 Славчо Атанасов.

Той е категоричен, че данъците и таксите могат и трябва да се върнат на старите им нива. По думите му в момента пловдивските граждани и пловдивският бизнес плащат непосилни такси и данъци, и въпреки многократните им увеличения, градът не се развива по-добре. „Пловдив от най-социалния град, какъвто беше определен от синдикатите, се превърна в град с едни от най-високите данъци. Ето защо, ние поемаме ангажимент да върнем нивата на таксите и данъците от 2011 г. – безплатни детски ясли, такса за детска градина в размер на 35лв., вместо сегашните 50 лева, намаляване на данък сгради и такса смет, по-нисък данък за МПС. Само по такъв начин ще дадем глътка въздух на гражданите и на бизнеса. Ние сме управлявали града с по-ниски данъци и сме показали, че такава политика е възможна", добави народният представител.


Славчо Атанасов напомни, че общинските съветници от патриотичната формация вече внесоха в ОбС предложението за намаляване на основните местни данъци и такси до нивата им от 2011 г. След приключването й, подписката също ще бъде внесена в местния парламент, в подкрепа на предложението.

 

Славчо откри подписка за намаляване на данъците в Пловдив (ВИДЕО, СНИМКИ)
Славчо откри подписка за намаляване на данъците в Пловдив (ВИДЕО, СНИМКИ)
<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
7369
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...