неделя, 18 Ноември 2018 13:53 ч.

Слав Бакалов рисува "Еротично и носталгично"

06.03.2009   |   16:34
Прочетена: 1351   |
Коментари: 0
Слав Бакалов рисува "Еротично и носталгично"

Изложба живопис „Еротично и носталгично” на Слав Бакалов ще представи галерия "Възраждане" на 10 март от 18 ч. Експозицията включва 17 картини от последната творческа година на автора. Зрителят отново ще се наслади, посмее и зачуди на нежната му еротика, анимационно стилизираните животни, на изчистените, наситени с носталгия пейзажи. Големият майстор кинаджия продължава да бъде и превъзходен майстор с четката и боите. Освен новите платна ще представим и новата му книга „Дзът или животът и смъртта на един задник”. Литературата на Слав ще допълни това, което картините пропускат. Или обратното.

Слав Бакалов е завършил Софийска художествена гимназия. През 1974 завършва Института по кинематография ВГИК – Москва. Има осъществени над 55 анимационни филма, за които има много национални и международни награди, между които и „Златна палма” на фестивала в Кан. Автор е на 4 сатирични романа, 4 документални филма и един игрален – „Монолог за прасенцето”. От 1990 г . работи изключително в областта на живописта, има реализирани над 40 изложби в България и по света. В момента в Сатиричен театър "Алеко Константинов" в столицата при пълни салони се играе пиесата на Дейвид Мамет „Ноември”, на която Слав Бакалов е режисьор.

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
7316
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...