понеделник, 27 Януари 2020 02:58 ч.

След Ханко Брат иде Ханк Рум

24.08.2016   |   12:46
Прочетена: 2312   |
Коментари: 2
След Ханко Брат иде Ханк Рум

В "Диамантената ръка" (за по-младите - култова комедия от времето на СССР) един от героите казваше: "Когда человек идиот, то ето надолго!" Това очевидно важи и за простотията по родните земи. След прословутото Ханко Брат, написано от катаджия на фиш за глоба, се оказва, че не по-малка дивотия си стои на пъпа на София от кой знае колко време насам.

Това засега не е известно, но снимката на тази улична табела е хит във фейсбук днес. Което означава, че (дай боже) може да е нова и има надежда да я махнат скоро. Както виждате от нея, става дума за улица "Ханк Рум". Помислено е и за чужденците, отдолу има и транскрипция на латиница: "Hank Rum". Какво ли биха си помислили англичаните или американците, като я видят? Навярно, че е посветена на някой си Ханк Рома, който с подобен прякор сигурно е бил известен пират. Няма и през ум да им мине за велик български хан (то не, че ако беше правилно изписано, щяха да се сетят). Въпросната улица е в самия център на София - пресечка е на "Патриарх Евтимий".

За никого не е тайна, че се пишат големи дивотии по улици, площади, междублокови пространства. В Кърджали наскоро стана хит случаят със сръбския художник Владимир Чукич, който живее там. От Общината решават да го направят почетен жител на града. И тъй като живеел на неасфалтирана улица, която доскоро е била извън кадастъра, му предложили той да й измисли името. Човекът казал: "Ами любимият ми художник е Салвадор Дали, нека я кръстим на него!" Няколко дни по-късно, улицата осъмнала с табели с надпис: "Салвадор Али".

След като човекът деликатно посочил грешката, табелите били подменени. Да видим дали същото ще се случи и с Ханк Рум.

Ето и още примери от историята, но за тяхната достоверност не мога да гарантирам:


Рамбо Силек
Сър Пичук
Дърт Aнян и тримата му с китари
Смело с ръце
Дон Дуков 2
Мони кабел учи
Арнолд Шварц е негър
Фанта с магории
Пияни виж ни!
Питат ли Медей Зората?
Николайко Перник
Доко, гащи чакам
Института по метеорология КАМБАН
Донки Ход
Ей, сиди си
Паренка ша духа
Родна реч, о, майна сладка...

Дилян Вълев, front.bg

След Ханко Брат иде Ханк Рум

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...