вторник, 17 Юли 2018 17:01 ч.

Слух за грипна ваканция на учениците обикаля из Пловдив

02.01.2018   |   07:21
Прочетена: 18668   |
Коментари: 0
Слух за грипна ваканция на учениците обикаля из Пловдив

Слух, че ще бъде обявена грипна ваканция, се понесе сред  учениците в Пловдив. Информацията се появява  два дни преди те отново да се върнат в клас след 11 дни коледна ваканция. Масово се говори, че заради вируса, който върлува в града и областта, класните стаи ще останат затворени до края на седмицата.

Преди дни Марица.бг първа съобщи, че малчугани са препълнили спешните кабинети и педиатриите на пловдивските болници в почивните дни около Коледа. Масово оплакванията са били от главоболие, висока температура, хрема, обща отпадналост, мускулни и стомашни болки, които оставиха хлапетата за 5-6 дни в леглото.

Грипна епидемия обаче в Пловдив област не е обявена, а грипна ваканция може да бъде разрешена само със заповед на кмета Иван Тотев и след предприсание от РЗИ, при положение, че отсъстват от училище над 30% от децата.

Миналата година беше обявена грипна ваканция заради рекордно ниските температури , грипната епидемия и усложнена пътна обстановка в Пловдивска област. Сега обаче температурите са пролетни и по този показател не може да има удължаване на почивните дни за учениците.

 Децата трябва да се върнат в класните стаи на 3 януари 2018 г. (сряда).

Следващата ваканция ще бъде четири дни между края на първия и началото на втория учебен срок – от 3 до 6 февруари 2018 г. включително. Вторият срок започва на 7 февруари 2018 г. (сряда).

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
5914
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...