вторник, 18 Февруари 2020 15:11 ч.

Социалните не знаели за случая с изоставения Мустафа

21.09.2016   |   08:42
Прочетена: 719   |
Коментари: 5
Социалните не знаели за случая с изоставения Мустафа

Знаем за случая от вчера сутринта. Самосезирахме се след репортаж в медиите и още в 9 часа бяхме в болницата. Това съобщи Надя Танева, шеф на дирекция Социално подпомагане в Пловдив.

„Колегите от болницата е трябвало да сигнализират още преди месец, когато детето е останало само, но това не се е случило. Към настоящия момент сме поели грижата за детето. Той е на 9 години, но не знае български език, не може да комуникира. Има много дефицити, които ние ще наваксваме”, съобщи тя пред bTV. От думите й стана ясно още, че малкият Мустафа е ходил на училище, въпреки че знае само турски език.

Що се отнася до другите деца на майка му Джейлян – най-малкото от тях е настанено в дом за медико-социални грижи в Кърджали, предстои да бъде вписано в списък за осиновяване. Другите дечица също са настанени в дом.

Пред социалните служби майката е заявила, че не може да полага грижи за децата си, и че към настоящия момент партньорът й е по-важен от децата.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...