четвъртък, 22 Август 2019 07:45 ч.

Социално слаби хапват кюфтета и еклери

09.11.2015   |   07:34
Прочетена: 844   |
Коментари: 0
Социално слаби хапват кюфтета и еклери

Кърначета, кюфтета, кебапчета, еклери и баклави са част от храните за 3 детски градини и социални домове, за които община Брацигово търси доставчик. Обществената поръчка е за снабдяване през следващата година и е на прогнозна стойност 250 000 лева.

Освен продуктите от кайма в сектора за меса в техническата спецификация на поръчката фигурират заешко и пуешко месо и пилешки дреболии. Предложени за доставка са и обичайните пържоли, колбаси и пастети. Рибите са представени от скумрията, пангасиуса и риба тон.

Пет плода ще осигуряват здравословното меню на малчуганите и на социално слабите жители на общината. Новият снабдител на градините в Брацигово ще трябва да доставя ябълки, дини, пъпеши, праскови и портокали. Сред десертите присъстват еклери, баклави, толумбички, кадаиф и медени питки. В зеленчуковия асортимент присъстват домати, зеле, грах, боб и кисели краставички, но е записана като предложение и ловджийска салата. Останалите позиции са за стандартни продукти като брашно, мая, подправки, картофи.

Основният критерий за избора на новия доставчик на храни за социалните услуги  в Брацигово ще бъде най-изгодната цена. Предпочетен ще бъде и този кандидат, който предложи най-дълъг срок за плащане. Изисква се храните да са с оригинални опаковки, а срокът им на годност да е не по-малък от 75 % от обявения от производителя.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...