неделя, 21 Януари 2018 18:32 ч.

Спасиха живота на 34-годишната Женя в Кипър

22.02.2017   |   17:48
Прочетена: 7509   |
Коментари: 0
Спасиха живота на 34-годишната Женя в Кипър

Когато правиш добро, дори да е малко, никога не е е напразно. Това доказаха пловдивчани и дарители от други градове, които помогнаха за операцията на 34-годишната Женя Стоенчева в Кипър.

 

Една прекрасна майка и жена от Пловдив има нужда от нашата подкрепа. С този апел се обърна към marica.bg Моника, приятелка на Женя. Жената е направила и страница във Фейсбук "Да помогнем на Женя" с надежда информацията да бъде споделена от повече хора.

 

Женя страда от периневрални менингиални кисти на Тарлов, едно много коварно заболяване, което води до инвалидизация. Трябваше спешно да се оперира в чужбина поради тежката диагноза. Вчера д-р Файгенбаум от клиника AIMIS в Кипър и екипът му са оперирали младата майка.

 

„Бяха отстранени 4 периневрални менингиални кисти на Тарлов, които дълго време притискаха нервите в гръбначно-мозъчния канал на Женя. Тя все още е със силни болки, които обаче се очакваха след такава операция. Със съпруга й ще останат в клиниката до 2 март, след което се прибират в България и Женя продължава лечение с медикаменти и рехабилитация. Срокът за възстановяване ще е дълъг. Ще посещават контролни прегледи в клиниката”, разказа Моника.

 

Тя призовава добрите хора, съпричастни към тежката съдба на младата майка, да продължават да помагат. Спешно трябва да се съберат и останалите 19 000 евро, които Жени дължи на клиниката в Кипър.

 

„Вярваме, че заедно можем да помогнем на младата жена да живее пълноценно. Нещото, което разбрахме е, че никой не е застрахован от нищо. Застраховка здраве няма”, пише ни Моника.

 

Начините, по които можем да помогнем на Женя, са:

 

* Превод по Дарителската сметка в лева - Банка ДСК, сметката е освободена от такси IBAN: BG86STSA93000024092469 BIC: STSABGSF Титуляр: Женя Ангелова Стоенчева

* Превод чрез Paypal - jeniastoen4eva@abv.bg

* Изпращане на SMS с текст на латиница DMS JENYA на номер 17777. Цената на 1 sms e 1 лв. за абонати на Telenor, Mtel и Vivacom.

* Организиране на благотворителни мероприятия в подкрепа на Женя

* Поставяне на дарителски кутии - (Моля желаещите да пишат лично съобщение до страницата за да може да им се изпрати кутия).

 

Спасиха живота на 34-годишната Женя в Кипър
Спасиха живота на 34-годишната Женя в Кипър
Спасиха живота на 34-годишната Женя в Кипър

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
799
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...