неделя, 22 Юли 2018 13:49 ч.

Спешен телефон и хеликоптер помагат при пътни инциденти

Снимка от катастрофа ще пази наши шофьори от ситуацията - без вина виновни
28.12.2017   |   11:12
Прочетена: 362   |
Коментари: 0
Спешен телефон и хеликоптер помагат при пътни инциденти

Снимка от катастрофа, претърпяна зад граница и едно телефонно обаждане, могат да спасят много шофьори от измамна схема от типа „без вина виновен“. Иновативната кампания за намаляване на негативните последствия от пътни произшествия, е част от надеждната грижа, която застрахователна компания „Лев Инс“ осигурява на своите клиенти.

За целта дружеството въведе услугата денонощен спешен телефон 0 800 10 200, на който водачите се обаждат в случай на претърпян пътен инцидент в България или чужбина.

При тежки произшествия у нас, „Лев Инс“ е единствената компания, която след сигнал на спешния телефон, изпраща медицински хеликоптер, за да спаси човешки живот.

Чрез асистанс групи се осъществява логистична помощ, а експерти съдействат за правна помощ и адвокатска защита.

При сигнал за ПТП в чужбина, експертите от Кол центъра съдействат и дават необходимите указания, които са много важни в случаите, когато човек е изпаднал в беда, далеч от дома. Предоставя се още езикова помощ и правни консултации.

Тъй като практиката показва, че голяма част от пътуващите в чужбина не са запознати с правата и задълженията си при попълването на двустранен констативен протокол, на тел. 0800 10 200 специалистите дават указания и за вписването на обстоятелствата в този важен документ.

 „За да можем да защитим нашите клиенти и да им помогнем, е важно те да предприемат две значими стъпки при ПТП. Първо, да се обадят незабавно на безплатните ни спешни телефони – за чужбина + 359 800 10 200, а ако инцидентът е с пострадали лица и се е случил в България, на телефон 0800 10 200. И второ - изключително важно - да направят поне две панорамни снимки на произшествието. По-късно тези снимки може да се окажат единственото доказателство за тяхната невиновност, особено в чужбина, където другият участник е на своя територия, говори езика и може лесно да манипулира ситуацията“, коментираха дългогодишни експерти по корпоративна сигурност и управление на риска в ЗК „Лев Инс“. Тe допълниха, че има случаи, при които чуждестранните шофьори се опитват да прехвърлят вината си на друг заради отдавна въведената зад граница система „Бонус-малус“, от която зависи цената на застраховката им за следващата година.  Така, ако чуждият водач е виновен за причиняването на ПТП, когато подновява гражданската си отговорност, ще се наложи да плати по-висока сума за нея. 

През 2018 г. се очаква системата „бонус – малус“ да бъде въведена и у нас. За да не получава драстично завишаване на премиите по схемата „без вина - виновен“, клиентите на „Лев Инс“ могат да разчитат на пълно съдействие от страна на компанията и нейните експерти, които се обучават от световноизвестни специалисти в Израел по най-модерните методологии за управление на риска, след което прилагат тези знания при ежедневните си консултации с клиентите на дружеството.

 

 

 

Спешен телефон и хеликоптер помагат при пътни инциденти
<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
5943
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...