сряда, 14 Ноември 2018 06:50 ч.

Спортната зала на ПУ - от еталбонд и стъкло (СНИМКИ)

08.06.2012   |   10:15
Прочетена: 8211   |
Коментари: 8
Спортната зала на ПУ - от еталбонд и стъкло (СНИМКИ)

С висококачествения облицовъчен материал - еталбонд, и стъкло е изградена фасадата на новата спортна зала на Пловдивския университет на бул. “България”, която ще бъде открита в края на месеца. Изпълнителите на проекта от “Джи Пи груп” са заложили на този вид алуминиеви панели, които не се деформират, устойчиви са на силен вятър и гарантират добра изолация.

Двуетажната сграда е със застроена площ 3120 кв.м. и  бе издигната само за пет месеца.
Залата е с височина 13 метра, което позволява практикуване на почти всички видове спорт, включително и художествена гимнастика. За зрителите има 1100 седящи места.

Освен с модерна вентилационна и климатична система съоръжението е първото по рода си под тепетата, изградено по новия стандарт за противопожарна безопасност. Конструкцията е покрита с противопожарна боя, има люкове, които се отварят при пожар, както и две аварийни стълбища.

Осигурен е безпрепятствен достъп на хора с увреждания с помощта на рампи директно от външния терен. В обслужващия залата блок се намират двете мъжки и двете дамски съблекални, помещенията за съдии и треньори, залите за учебно-методическа и административна дейност. Предвидени са и лекарски кабинети.

Целият район около залата е облагороден - в момента се изграждат алеите. Вузът очаква още 831 000 лева целева субсидия, за да се разплати със строителите. През октомври миналата година премиерът Бойко Борисов направи първата копка и държавата осигури близо 3 млн. за изграждане на залата.

Останалият милион е от университета. Предстои издаването на акт 15, което вероятно ще стане до края на юни и тогава министър-председателят ще направи официално откриване на обекта. Залата ще отвори врати за новата академична година.

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
7256
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...